Bel voor Gratis hulp bij letselschade
0570 - 511120

In de wet (art. 6:107a BW) is vastgelegd dat u een gedeelte van deze kosten kunt verhalen op de aansprakelijke partij. In de praktijk maken werkgevers echter lang niet altijd gebruik van hun regresrecht. Ze zijn veelal niet op de hoogte van dit recht op regres. Daarnaast is het verhalen van de vordering lang niet altijd een eenvoudige zaak.

Allereerst moet de aansprakelijkheid worden uitgezocht en aangetoond. Daarnaast moet de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij worden getraceerd en moet het verband tussen de arbeidsongeschiktheid en het ongeval worden aangetoond.

Over het verband tussen de arbeidsongeschiktheid en het ongeval bestaat regelmatig discussie. Om dit verband aan te tonen, zal medische informatie van de werknemer overlegd moeten worden. En dit is slechts mogelijk met toestemming van de werknemer. Wanneer er een discussie op medisch gebied wordt gevoerd, is het advies van een medisch adviseur onontbeerlijk.

Kortom, in veel regreszaken is een specialistische aanpak vereist. Boomkamp & Zwarts letselschade Specialisten B.V. helpt u graag bij het verhalen van deze kosten.

Welke kosten kunt u als werkgever verhalen?

De wet beperkt het verhaalsrecht van de werkgever tot het netto aan de werknemer doorbetaalde loon, vermeerderd met de in redelijkheid gemaakte re-integratiekosten. Doorbetaalde overwerkvergoedingen, vakantiegeld en winstuitkeringen vallen hier eveneens onder. Bij re-integratiekosten kunt u denken aan de kosten van de arbodienst, vervoer, omscholing, persoonlijke hulp en aanpassingen op de werkplek.

Helaas is het (nog) niet mogelijk om de kosten van het inhuren van een vervangende kracht te verhalen.

Ook als u een ziekteverzuimverzekering heeft, kan het raadzaam zijn de schade op de aansprakelijke partij te verhalen. U hoeft dan niet op de verzuimverzekering te claimen, zodat u een onnodige premieverhoging kunt voorkomen.

Kosten inschakeling Boomkamp & Zwarts Letselschade Specialisten B.V.

Wij berekenen de gebruikelijke incassokosten. Dit is, afhankelijk van het te verhalen bedrag, een percentage van het daadwerkelijk verhaalde bedrag. Wij brengen deze kosten pas in rekening zodra de aansprakelijke verzekeraar de schadevergoeding heeft betaald. Mocht het ons niet lukken om de schade voor u te verhalen, dan zullen wij u dus geen kosten in rekening brengen.

Daarnaast zullen wij de kosten die door de aansprakelijke partij worden vergoed, hierop in mindering brengen. Daardoor is onze inschakeling veelal kosteloos mogelijk.

Om achteraf niet voor verrassingen te komen staan, maken wij met u vooraf duidelijke afspraken. U weet derhalve altijd waar u aan toe bent.

Wanneer u over het bovenstaande vragen heeft of geïnteresseerd bent in onze verhaalservice, kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor nadere informatie.

Altijd persoonlijke begeleiding:
Neem vrijblijvend contact op met

mr. Floor Beekman-Boomkamp
NIVRE Register-Expert personenschade
0570 - 511120
Fred Zwarts
Expert personenschade
0570 - 511120
mr. Vivian van der Linde
NIVRE Register-Expert personenschade
0570 - 511120
Contact

Beoordeling door onze clienten

Deskundig en juridische hulp bij letselschade

Verkeersletselschade

Was u betrokken bij een verkeersongeval? Dan komt er veel op u af. Wij denken graag kosteloos met u mee. Naast deskundige hulp zorgen wij voor het claimen van letselschade. Vergeet het taboe, kies voor uzelf.

Meer informatie

Arbeidsongeval

Een ongeval tijdens het werk zit vaak in een klein hoekje. Onverwachts, maar met heftige gevolgen. Diverse instanties die zich ermee bemoeien.... Voor ons draait het om u. Uw schade vorderen. Uw gemaakte kosten. En smartengeld, waar u overigens gewoon recht op heeft.

Meer informatie

Hondenbeet

Een hondenbeet zorgt voor enorme schrik. Maar tevens tot extra kosten en schade. Blijf niet onnodig met uw schade zitten, maar neem contact met ons op. Samen met u zorgen we ervoor dat uw volledige schade door de  aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de hond wordt vergoed!

Meer informatie

Medische fout

Stop een medische misser niet in de doofpot. Wij weten dat het moeilijk is uw schade te verhalen. Neem contact met ons op. Dan kijken we samen met u of u een haalbare zaak heeft.

Meer informatie

Overige letselschade

Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar ook voor een vallende dakpan, paardentrap of ander ongeval kunt u schade claimen. Neem contact op met ons. Dan kijken wij vrijblijvend wat uw mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Gratis advies

De door ons kantoor te maken kosten moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Onze rechtsbijstand kost u dus niets. Dit is in de wet vastgelegd.

Meer informatie