Bel voor Gratis hulp bij letselschade
0570 - 511120

Veelgestelde vragen

Als u andere vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag geheel vrijblijvend en gratis te woord. U kunt bellen naar 0570- 511120 of mailen naar info@bzletselschade.nl. Uiteraard kunt u eveneens het contactformulier op onze website invullen. 

mr. Floor Beekman-Boomkamp
NIVRE Register-Expert personenschade
0570 - 511120
Fred Zwarts
Expert personenschade
0570 - 511120
mr. Vivian van der Linde
NIVRE Register-Expert personenschade
0570 - 511120
mr. Carina Malloggi
Expert personenschade
0570 - 511120
mr. Ewout Wolf
Expert personenschade
0570 - 511120
Contact

Wat is letselschade?

Met letselschade wordt de totale schade bedoeld, die voortvloeit uit lichamelijk of psychisch letsel. Deze totale schade wordt doorgaans onderverdeeld in materiële schade (gemaakte kosten en gemiste inkomsten) en immateriële schade (schade wegens alle geleden pijn en ongemak). Het geheel van deze schadeposten heet dus letselschade.

Wat is smartengeld?

Een smartengeldvergoeding is een vergoeding van schade die niet (direct) op geld waardeerbaar is. Deze schade wordt ook wel immateriële schade genoemd. De vergoeding is bedoeld om een compensatie te bieden wegens alle geleden pijn, ongemak en gederfde levensvreugde. Ieder letselschadeslachtoffer heeft recht op een smartengeldvergoeding. De hoogte van het bedrag wordt bepaald aan de hand van alle omstandigheden van het specifieke geval. Factoren die daarbij een belangrijke rol spelen, zijn onder andere de aard en de ernst van uw letsel.

Wanneer wordt mijn letselschade vergoed?

Uw letselschade komt voor vergoeding in aanmerking wanneer iemand anders aansprakelijk is voor het ontstaan van uw letsel. In dat geval kunt u uw letselschade op de aansprakelijke partij verhalen. Wij informeren u graag geheel vrijblijvend over uw mogelijkheden.

Welke schade kan ik vergoed krijgen?

Indien er een aansprakelijke partij is op wie uw schade verhaald kan worden, dient deze partij uw volledige schade te vergoeden. Het is geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie welke schade u lijdt. Als u wilt weten of iets schade is, kunt u zichzelf de simpele vraag stellen of u de gemaakte kosten en/of gemiste inkomsten zonder uw letsel ook zou hebben gehad. Indien uw antwoord nee is, heeft u te maken met schade die in beginsel voor vergoeding in aanmerking komt. Enkele voorbeelden zijn:

  • Nota's van uw fysiotherapeut of andere behandelaar.
  • Eigen risico van uw ziektekostenverzekering.
  • Reiskosten in verband met artsenbezoek.
  • Kosten van extra huishoudelijke hulp.
  • Gemiste inkomsten (verlies van arbeidsvermogen).
  • Schade aan uw kleding.
  • Immateriële schade (smartengeld).
  • Kosten van uw letselschadespecialist (zie ook kosten).

Hoe verloopt een letselschadetraject?

Uiteraard verloopt iedere letselschadezaak anders, maar voor een globale omschrijving van het traject verwijzen wij u graag naar het stappenplan op deze website. 

Kan ik wel een letselschadespecialist betalen?

Ja, dat kunt u zeker. De aansprakelijke partij is namelijk op grond van de wet verplicht om de redelijke kosten van rechtsbijstand, naast uw overige schadeposten, aan u te vergoeden. In de meeste gevallen kunnen wij u daarom kosteloos bijstaan. Doordat we bij Boomkamp & Zwarts Specialisten B.V. rechtstreeks bij de aansprakelijke partij declareren, hoeft u bij ons zelfs geen kosten voor te schieten.

Waarom zou ik Boomkamp & Zwarts Letselschade Specialisten B.V. inschakelen?

Uiteraard hoeft u niet perse ons kantoor in te schakelen, als u maar een betrouwbare en deskundige letselschadespecialist inschakelt! Wij ontraden u ten zeerste om uw letselschade zelf met de wederpartij af te wikkelen. Het claimen van letselschade is namelijk een gecompliceerde materie, waarbij specialistische kennis op zowel juridisch, medisch-  als financieel vlak nodig is. Bij Boomkamp & Zwarts Letselschade Specialisten B.V. beschikken wij over een uitgebreid netwerk van deskundigen, waardoor de vereiste kennis altijd aanwezig is en wij er samen met u voor kunnen zorgen dat u de vergoeding krijgt waarop u recht heeft.

Heb ik genoeg aan mijn rechtsbijstandverzekering?

Wanneer u letselschade oploopt, kunt u uiteraard een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering. Wij adviseren u dat echter niet.

Uw letselschadedossier is voor een rechtsbijstandverzekering immers voornamelijk een kostenpost. Hoe minder men daarmee bezig hoeft te zijn, hoe beter men het doorgaans vindt. Veelal zijn de behandelaars bij een rechtsbijstandverzekeraar recent afgestudeerde mensen zonder ervaring, die met een veel te grote hoeveelheid complexe dossiers worden opgezadeld. Daardoor krijgt uw dossier niet de tijd, aandacht en deskundige benadering die het verdient.

Enkel indien de aansprakelijkheid discutabel is, adviseren wij u om uw gratis rechtsbijstandverzekeraar in te schakelen. Een en ander totdat de aansprakelijkheid is erkend. Vanaf dat moment kunt u uw zaak immers op kosten van de aansprakelijke partij laten behandelen door een echte letselschadespecialist. Een deskundige, die op een persoonlijke wijze voor u door het vuur gaat en die ervoor zorgt dat u de vergoeding krijgt waarop u recht heeft. Bij Boomkamp & Zwarts Letselschade Specialisten B.V. bent u daartoe aan het juiste adres.

Kan ik een aanbod door de tegenpartij of een advies van mijn eigen belangenbehartiger door jullie laten (her)beoordelen?

Ja. Bij Boomkamp & Zwarts Letselschade Specialisten B.V. kunt u altijd terecht voor een gratis, deskundige herbeoordeling van uw dossier. Neem zekerheidshalve dus contact met ons op indien u twijfelt over de huidige behandeling van uw letselschadezaak.

Deskundig en juridische hulp bij letselschade

Verkeersletselschade

Was u betrokken bij een verkeersongeval? Dan komt er veel op u af. Wij denken graag kosteloos met u mee. Naast deskundige hulp zorgen wij voor het claimen van letselschade. Vergeet het taboe, kies voor uzelf.

Meer informatie

Arbeidsongeval

Een ongeval tijdens het werk zit vaak in een klein hoekje. Onverwachts, maar met heftige gevolgen. Diverse instanties die zich ermee bemoeien.... Voor ons draait het om u. Uw schade vorderen. Uw gemaakte kosten. En smartengeld, waar u overigens gewoon recht op heeft.

Meer informatie

Hondenbeet

Een hondenbeet zorgt voor enorme schrik. Maar tevens tot extra kosten en schade. Blijf niet onnodig met uw schade zitten, maar neem contact met ons op. Samen met u zorgen we ervoor dat uw volledige schade door de  aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de hond wordt vergoed!

Meer informatie

Medische fout

Stop een medische misser niet in de doofpot. Wij weten dat het moeilijk is uw schade te verhalen. Neem contact met ons op. Dan kijken we samen met u of u een haalbare zaak heeft.

Meer informatie

Overige letselschade

Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar ook voor een vallende dakpan, paardentrap of ander ongeval kunt u schade claimen. Neem contact op met ons. Dan kijken wij vrijblijvend wat uw mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Gratis advies

De door ons kantoor te maken kosten moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Onze rechtsbijstand kost u dus niets. Dit is in de wet vastgelegd.

Meer informatie