Bel voor Gratis hulp bij letselschade
0570 - 511120

Enkel wanneer uw werkgever aan kan tonen dat hij alles heeft gedaan om het ongeval te voorkomen of wanneer hij opzet of bewuste roekeloosheid aan uw zijde kan bewijzen, is hij niet aansprakelijk. Hier geldt dus dat de werkgever in beginsel aansprakelijk is, tenzij.......Deze aansprakelijkheid is geregeld in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Daarnaast wordt ook vaak gekeken naar artikel 7:611 van het Burgerlijk Wetboek, dat gaat over goed werkgeverschap.

Bij ernstige ongevallen zal de arbeidsinspectie moeten worden ingeschakeld. Dit kan overigens ook achteraf. Zij maken dan een boeterapport of een proces-verbaal op. Uit deze rapportage blijken vaak de feiten waarop de aansprakelijkheid kan worden beoordeeld. 

Gelukkig zijn de meeste werkgevers verzekerd voor schade door een arbeidsongeval. Het instellen van een schadeclaim zal uw werkgever doorgaans dus niet op hoge kosten jagen.

Wat te doen bij een arbeidsongeval? 

Heeft u letsel opgelopen door een bedrijfsongeval en wilt u uw schade graag vergoed hebben? Laat u dan zo spoedig mogelijk vertegenwoordigen door een onafhankelijk letselschadedeskundige.

Het vaststellen van de aansprakelijkheid en het verhalen van uw schade is veelal namelijk een ingewikkeld proces. Als u niet uitkijkt, kan dit proces erg lang gaan duren. 

Wanneer u daarbij een letselschadespecialist inschakelt, zal dit proces versnellen. Tevens zal uw werkgever inzien dat er enkel sprake is van een zakelijke kwestie en dat zijn zorg voor u wel degelijk door u wordt gewaardeerd. Letselschade door een arbeidsongeval is immers al vervelend genoeg. Het is in zo'n geval zaak om te voorkomen dat daarbovenop onnodig een arbeidsconflict ontstaat.

Indien uw werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen van het arbeidsongeval, zullen de door ons te maken kosten (op grond van de wet) eveneens door uw werkgever of diens verzekeraar moeten worden vergoed. Dat betekent derhalve dat wij u kosteloos kunnen bijstaan.

Altijd persoonlijke begeleiding:
Neem vrijblijvend contact op met

mr. Floor Beekman-Boomkamp
NIVRE Register-Expert personenschade
0570 - 511120
Fred Zwarts
Expert personenschade
0570 - 511120
mr. Vivian van der Linde
NIVRE Register-Expert personenschade
0570 - 511120
Contact

Beoordeling door onze clienten

Deskundig en juridische hulp bij letselschade

Verkeersletselschade

Was u betrokken bij een verkeersongeval? Dan komt er veel op u af. Wij denken graag kosteloos met u mee. Naast deskundige hulp zorgen wij voor het claimen van letselschade. Vergeet het taboe, kies voor uzelf.

Meer informatie

Arbeidsongeval

Een ongeval tijdens het werk zit vaak in een klein hoekje. Onverwachts, maar met heftige gevolgen. Diverse instanties die zich ermee bemoeien.... Voor ons draait het om u. Uw schade vorderen. Uw gemaakte kosten. En smartengeld, waar u overigens gewoon recht op heeft.

Meer informatie

Hondenbeet

Een hondenbeet zorgt voor enorme schrik. Maar tevens tot extra kosten en schade. Blijf niet onnodig met uw schade zitten, maar neem contact met ons op. Samen met u zorgen we ervoor dat uw volledige schade door de  aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de hond wordt vergoed!

Meer informatie

Medische fout

Stop een medische misser niet in de doofpot. Wij weten dat het moeilijk is uw schade te verhalen. Neem contact met ons op. Dan kijken we samen met u of u een haalbare zaak heeft.

Meer informatie

Overige letselschade

Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar ook voor een vallende dakpan, paardentrap of ander ongeval kunt u schade claimen. Neem contact op met ons. Dan kijken wij vrijblijvend wat uw mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Gratis advies

De door ons kantoor te maken kosten moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Onze rechtsbijstand kost u dus niets. Dit is in de wet vastgelegd.

Meer informatie