Verkeersongeval
Letselschade door verkeersongevallen komt veelvuldig voor. Ondanks verkeersmaatregelen en de steeds veiligere auto’s, zijn verkeersongevallen nog steeds de voornaamste oorzaak van letselschade in Nederland. Kneuzingen, botbreuken, hersenletsel en whiplash zijn veelvoorkomende letsels. Iedereen kan onverwacht betrokken raken bij een verkeersongeval.
Juridische bescherming van verkeersslachtoffers
Gelukkig biedt de wet in Nederland juridische bescherming aan slachtoffers van letselschade. De verzekeraar van de aansprakelijke partij is meestal verplicht uw schade te vergoeden. Het is echter belangrijk te beseffen dat er ook sprake kan zijn van aansprakelijkheid als het ongeval (gedeeltelijk) uw eigen schuld is. Dit speelt vooral wanneer u als voetganger of fietser wordt aangereden door een auto of bromfiets. Laat u daarom altijd kosteloos adviseren door een deskundige en accepteer niet zomaar het standpunt van de aansprakelijke verzekeraar.
Omdat de verzekeraar wettelijk verplicht is om naast uw overige schade ook de kosten voor juridische bijstand te vergoeden, kunnen wij u vrijwel altijd zonder kosten bijstaan.
Wat kunt u zelf doen na een verkeersongeval?
Om snel duidelijkheid te krijgen over de aansprakelijkheid, is het van belang dat de feiten rondom het ongeval goed worden vastgelegd. Dit kan bijvoorbeeld via een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier, een politierapport of proces-verbaal. Als er getuigen zijn, noteer dan hun gegevens, zodat zij later een verklaring kunnen afleggen.
Boomkamp & Zwarts helpt u bij een verkeersongeval
Bij Boomkamp & Zwarts letselschadespecialisten begrijpen we dat het na een ongeval vaak moeilijk is om zelf aansprakelijkheid te laten erkennen. Daarom staan wij klaar om u te helpen bij het vaststellen van de toedracht en aansprakelijkheid. We bezoeken de plaats van het ongeval, vragen het politierapport op, en benaderen eventuele getuigen. Indien nodig, schakelen we een verkeersongevallenanalist in om de situatie grondig te analyseren.