Nieuws

{r.date} - {r.title}

Gratis advies

Vul uw gegevens
in voor gratis advies
bij letselschade.
Naam
E-mailadres
Telefoon nr.
Bericht
Bel mij

 

Verkeersongeval

Letselschade door een verkeersongeval komt veel voor

Ondanks alle verkeersremmende maatregelen en auto's die steeds veiliger worden, ontstaan de meeste letselschades in Nederland nog steeds door een verkeersongeval. Kneuzingen, botbreuken, hersenletsel en whiplash zijn letsels die daarbij regelmatig ontstaan. Ook u kunt eenvoudig betrokken raken bij een verkeersongeval.

Juridische bescherming van verkeersslachtoffers 

Gelukkig worden slachtoffers van letselschade in Nederland door de wet beschermd. De verzekeraar van diegene die aansprakelijk is voor het ongeval moet vrijwel altijd uw schade vergoeden. Houdt u er alstublieft rekening mee dat er ook aansprakelijkheid kan bestaan indien het ongeval (gedeeltelijk) door uw eigen schuld is veroorzaakt! Dit kan met name aan de orde zijn wanneer u als voetganger of fietser door een automobilist of brommer bent aangereden. Laat u bij letselschade derhalve altijd gratis deskundig informeren over uw mogelijkheden en laat u niet te snel afschepen door het standpunt van de aansprakelijke verzekeraar.  

Omdat de aansprakelijke verzekeraar op grond van de wet verplicht is om -naast uw overige schade- de door u te maken rechtsbijstandkosten te vergoeden, kunnen wij u vrijwel altijd kosteloos bijstaan.

Wat kunt u zelf doen na een verkeersongeval?  

Om snel vast te kunnen stellen wie voor uw schade aansprakelijk is, dient u ervoor te zorgen dat de feiten omtrent het ongeval zo duidelijk mogelijk beschreven komen te staan. Daartoe kan onder meer gebruik worden gemaakt van een (door beide partijen ingevuld en ondertekend!) aanrijdingsformulier, een politierapport of een proces-verbaal van de politie. Indien er getuigen van het ongeval zijn, is het verstandig om hun gegevens te noteren. Een en ander opdat zij later naar hun verklaring kunnen worden gevraagd.

Boomkamp & Zwarts helpt u bij een verkeersongeval

Bij Boomkamp & Zwarts letselschade specialisten begrijpen wij als geen ander dat u na een ongeval vaak niet in staat bent om de aansprakelijkheid zelf erkend te krijgen. Daarom helpen wij u graag bij het vaststellen van de toedracht van het ongeval en bij het vaststellen van de aansprakelijkheid. Wij bezoeken de ongevallocatie en brengen die in beeld. Daarnaast vragen wij het politierapport of het proces-verbaal op en benaderen wij eventuele getuigen van het ongeval. Indien noodzakelijk, zullen wij een verkeersongevallenanalist inschakelen.