Nieuws

{r.date} - {r.title}

Gratis advies

Vul uw gegevens
in voor gratis advies
bij letselschade.
Naam
E-mailadres
Telefoon nr.
Bericht
Bel mij

Hondenbeet

Bezitter van de hond aansprakelijk na een hondenbeet.

Wanneer u door een hond wordt gebeten (of omver wordt gerend/geduwd) en daardoor letsel oploopt, kan uw letselschade worden verhaald op de eigenaar/bezitter van de hond. De eigenaar van de hond is namelijk aansprakelijk voor schadeveroorzakende gedragingen van zijn hond. Zelfs wanneer de eigenaar er helemaal niets aan kon doen, is hij in beginsel toch aansprakelijk. Schuld is niet nodig.

Wat te doen na een hondenbeet?    

Na een hondebeet is het belangrijk om zo spoedig mogelijk een arts te bezoeken. Dit in verband met het vastleggen van uw letsel en vanwege het mogelijke gevaar op tetanus. Voorts is het belangrijk dat u gegevens van eventuele getuigen noteert, zodat u hen later om een verklaring kunt vragen.

Wie betaalt de schade na een hondenbeet?

Ook wanneer de hond van een bekende u heeft gebeten, kunt u deze persoon met een gerust hart aansprakelijk stellen. De door een hondenbeet veroorzaakte letselschade wordt namelijk vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar (AVP) van de eigenaar van de hond. Het kost de eigenaar van de hond dus geen cent, wanneer u hem/haar aansprakelijk stelt voor de gevolgen van uw hondenbeet.  

Boomkamp & Zwarts helpt u graag na een hondenbeet.

Wij begrijpen als geen ander dat u na een hondenbeet zelf niet in staat bent om de aansprakelijkheid erkend te krijgen. Daarom helpen wij u na een hondenbeet graag bij het vaststellen van de toedracht, de aansprakelijkheid en de schade. Indien gewenst, zullen we daarbij gebruik maken van verschillende (medisch) specialisten.